Министерството на бюджета на Филипините отпусна 777.5 милиона за образованието.

Министерството на бюджета и управленито на Филипините отпусна 777.5 милиона за изграждането на класни стаи в райони с коефициент от студенти 50:1 в клас. Ще бъдат отпуснати общо 764.4 милиона за 16 региона, докато 11 милиона ще бъдат отпуснати на автономния регион в мюсюлмански Минданао, според изявление DBM. Това ще бъде четвъртата партида на средствата, освободени от Basic Education Facilities Fund, който се използва за изграждане, рехабилитация и ремонт на училищните сгради в райони, които изпитват остър недостиг на класни стаи. Фондът също така се използва за изграждане на съоръжения и закупуване на учебни пособия за държавните училища.

„Ние признаваме, че има още много работа да се свърши. Ние сме за възстановяването класни стаи които бяха повредени от последните бедствия, също така тряабва да се има на предвид увеличаващия се брой на студентите всяка година“ заяви: Секретарят Бюджет

Секретарят Бюджет добави, че този фонд ще реши проблема с класните стаи и подобряване на основните съоръжения в училищата.

„Тези версии ще гарантират на нашите училища са подготвени и добре предвидени, особено с програмата К12, която изисква подходящи съоръжения и оборудване. Образователната реформа е един от основните приоритети на администрацията и тази версия ще засили нашата ангажираност към образованието на бъдещите поколения „, каза Abad.

Вашият коментар