Изборът на входна врата е различен от всеки друг избор на продукт за нашия дом.

Избирайки си блиндирана врата, човек може да прекара работния си ден далеч от дома, без да се тревожи всеки момент за неприкосновеността на своето жилище.

Блиндираната метална врата ни дава защита, тя създава усещане за сигурност, създава чувство на уют, затова  е от голяма важност нивото ни на информираност за нейните характеристики и параметри.

Материал

От съществено значение е и материалът използван при изработването на вратата. Покритието е от солидни пластини от стомана, монтирани на масивна рамка също от стомана. Най-добре е тези листи да са със стандартните размери. При поръчковите размери с голяма дебелина на крило, голяма височина или широчина могат да възникнат проблеми.

Конструкция

Определено конструкцията на вратата е от много голямо значение за нейната ефективност. Пълнежът е много важен, що се отнася до топло и шумоизолацията на жилището. В момента най-добрите изолатори са: минералната вата (или още позната като каменна вата) и полистиренът.

Къде ще бъде поставена вратата

Когато избирате блиндирана врата, трябва да обърнете внимание и да съобразите, дали ежедневно тя ще бъде под агресивните лъчи на слънцето или пък изложена на пряка влага. Ако вратата е входна на апартамент или етаж от къща, може да изберете от много модели с МДФ панели и хубави фрезовки, които да кореспондират на вашия стил и интериорен дизайн.

Размери

Друг препоръчителен наш съвет  е да извикате специалист от фирмата, за да вземе точните размери за Вашата блиндирана входна врата. Съветваме Ви да не взимате размери сами, понеже се случва това да се окаже причина за несъответствия и невъзможност за извършване на монтаж.

Заключваща система

Блиндирана врата трябва да е снабдена с надеждна заключваща система, която да осигури защитата на дома. Желателно е тя да има поне два различни вида заключване, а все по-често се предлагат и блиндирани входни врати с допълнително трето заключване – тип резе, което определено е за предпочитане. Също така е желателно и ключалките да бъдат с бронировка на патроните. Освен на заключващите системи обърнете внимание и дали към избрания от Вас модел има и шипове, които директно се позиционират в касата при затварянето на самата врата. Този тип системи се предлагат в следните разновидности – с двустранно заключване, с тристранно такова, с пасивни и активни шипове.

Защита

Най-уязвимите части на вратата е крилото ѝ, то трябва да бъде подсилено с армировка. Ако искате продукта да бъде по-издръжлив, изберете покритие наричано – прахово боядисано или MDF дървесина. Има и врати, които са с ПДЧ плоскост, но такъв материал не е обработен при нужната за целта висока температура и може да даде деформация в по-кратък срок.

Затваряне

Качественото и плътно затваряне, се осигурява при уплътнение, което е двуконтурно. То предпазва от лоши миризми, идващи отвън течения и загуба на топлина.

Посоки на Отваряне

Посоките на отваряне на вратата е от съществено значение. Посоките на отваряне на вратите може да се избират и те могат да бъдат дясна/лява, навътре/навън.

Външен Вид

Не забравяйте, че вашата врата може да направи много голямо впечатление. Има много елементи – включително дизайн на вратите, материали, които работят заедно, за да създадат личен поглед, който да отразява вашия стил.

Шпионка – нека бъде поставена на височина подходяща за всички членове на семейството.

Може да се постави метална ударна плоча, прикрепена към дъното на вратата, която да предпазва финишното покритие на входната врата.

Монтаж на вратата

След като сте харесали вече конкретния модел идва ред на монтажа, това изобщо не е за подценяване и препоръчваме да се извърши от специалисти. Не подценявайте монтажа на новата си блиндирана врата! Уверете се, че вратата Ви е устойчива! Това е гарантирано, ако монтажа е извършен коректно и професионално. Погледнете всички части на вратата, дали са по местата си! Това включва аксесоарите на блиндираната врата, а именно ключалки, дръжки, панти, както и проверка дали няма пропуски по монтажа като нестегнати винтове, повреда във връзките или некачествен и счупен обков.

В случай, че откриете такива проблеми, то потърсете съдействие от монтажния екип!

Ако Ви предстои смяна на входната врата, то блиндираната входна врата е най-подходящият избор за Вас!

Надяваме се, че сме ви били полезни!

Цени на нашите врати можете да откриете тук

Екипът на Каракашев и Син