Спират строителството на училищна сграда в Индия

Областната администрация в град Тамил Нату, Индия за сега отложи строителството на нови сгради за „Висшето Средно училище предназначено за момичета“, за да се избегнат неприятни ситуации преди държавните изпити, в резултат на протестите на местните спортни клубове по отношение на застрояването на спортната площатка на Висшето Средно училище за строителство.

Фондация за новите сгради, Набард предизвика протестите на местните жители, включително и на представители на различни спортни клубове.

Те поставиха под въпрос целесъобразността на избора на площадката за строителство. Предложението което направиха от Набард в началото беше различно, казаха те.

Ден след като момчетата от университета се присъединиха към протестите, а момичетата се обявиха за изграждането на сградата на мястото където беше положена първата копка, областните власти решиха да спрат строителството.

План за действие който ще е приемлив за всички ще бъде обсъждан след държавните изпити това обявиха официалните източници.

Полицията рязко препоръчва на местните жители да се въздържат от провокации към студентите.

Предстои през следващите няколко седмици да се вземе решения дали строителството ще бъде подновено или ще бъде напълно спряно.

Вашият коментар