Пет строителни работника бяха ранени при инцидент

Пет строителни работници бяха ранени в петък, когато търговската сграда в която работят се срина в района на Нелсън Грант.

Властите заявиха, че наранявания на работниците не са животозастрашаващи. Един от петимата които са били по развалините е транспортиран с линейка.

Една от причините за падането е твърде малкото дървени греди които са поставени на покрива, това каза Пол Лонг който е един от хората които са участвали в спасителната акция.

Лонг каза, че не би могъл да каже защо на дървените греди са били толкова малко, което е причинило частично срутване на покрива. Представител на агенцията по безопасност се очаква да събере още информация какво още е причинило срутването на сградата, каза Лонг.

Дейв Нюкомб, собственик на строителни услуги Tidewater, изпълнотеля на търговския обект каза, че дървените греди са се сринали заради силния вятър.

„Това никога не се е случвало преди,“ каза Нюком. „Ние не сме направили нищо лошо. Всичко беше по правилата и изглеждаше прекрасно. Аз правя това в продължение на 35 години.

Очаква се различни комисии да разследват случая и да определят кой е точно виновника. Който ще понесе последствията.

Вашият коментар