Очаква се растеж на строителството в Ню Йорк

Благодарение на строежа на луксозни жилищни комплекси, разходите за строителство в града бяха около 32 милиарда щатски долара през 2014 г. и вероятно ще продължат да нарастват през следващите години, тези факти карат кмета Бил Де Бласио да започне изпълнението на програмата „достъпни жилища“.

Жилищно строителство през миналата година се увеличи с 60%, според неотдавнашен доклад на конгреса New York City Building, за $ 11.0 милиарда, или около една трета от общия брой, според доклада. Тази цифра е по-голяма от разходите за строителство за офиси, хотели и други съоръжения. Влиянието на новите луксозни високи сгради е ясно, защото увеличението на работа на 60% е преведен само до покачване с 22% на броя на единиците.

Увеличаване на разходите се превежда разбира се и на пазара на труда. След добавянето на 2000 работни места през 2014 г., Строителния Конгрес прогнозира дългосрочни печалби тази и следващата година. До края на 2016 г., градът ще разполага с около 127 300 работни места в строителството, със средна заплата от 54 000 $ на година, тази конструкция осигурява така необходимите работни места за средната класа, особено за хора с по-ниско образование.

Плана на кмета ще има за цел да построи 80 000 нови достъпни единици, ефекта на това ще се види във следващите години, малко по-скромен е плана „Буберанг“ който се изпълнява в момента и определено помага.

Компанията Dunn Development Corp. в момента има 820 единици в процес на изграждане. По това време миналата година компанията имаше само 561 единици. „Ние сме далеч от най-натоварените, които някога сме били“, заяви председателят Мартин Дън.

За много неща в строителството чувствам оптимизъм който никога не сме чувствали.

Armando Juarez е работил в строителството в продължение на шест години, а в момента работи като бригадир в Мидтаун, където се строи хотел Hampton Inn.

„Има работни места навсякъде в строителството“, каза той на испански. „Това е един от най-добрите ми моменти.“

Вашият коментар