КАК ДА ПОВИШИТЕ СИГУРНОСТТА НА СВОЯ ДОМ ЗА ЕВЕНТУАЛЕН ПОЖАР

Първо, нека да поговорим за алармите срещу пожар. Всеки дом трябва да има най-малко една работеща аларма срещу пожар и истината е, че е по-добре да има такава във всяка стая. Една ефективна алармата срещу пожар може да се вземе от всеки специализиран магазин за такъв хардуер. Те са сравнително евтини но и много ефективни и полезни. Някои статистики показват, че алармите срещу пожар увеличават двойно шансовете за оцеляване на хората в горяща сграда.

Ако търсите нещо по-голямо да добавите към дома си за противопожарна защита, силно Ви препоръчваме огнеупорните метални врати. Вижте продуктите на фирмата производителка на огнеупорни врати – Каракашев и Син ЕООД: блиндирани врати, входни врати, решетки, врати за мазета, метални врати, пощенски кутии и др. За съжаление повечето от новопостроените сгради в България имат нуждата от огнеупорни блиндирани врати, с които да се повиши сигурността при пожар. Тези огнеупорни входни врати или интериорни врати са изключително тежки врати изработени от огнеупорни материали, като метал, гипс и т.н. Ролята на огнеупорните врати е да зъдържа огъня и дима, предпазвайки жителите, както и предмети и вещите в дома.

Огнеупорните метални врати се използват все по-често и в частни домове. Тези метални врати ( входни врати или интериорни врати ) до скоро бяха предимно използавани от правителствени сгради, общински сгради, колежи, общежития и т.н.

Трябва винаги да вземаме на внимание статистиките, които понякога са жестоки. Само за миналата година са констатирани над 8000 пожара в България. Затова решенията за противопожарна сигурност на вашия дом и имущество трябва да се вземат възможно най-бързо и адекватно.

Вашият коментар