Увеличаване на инцидентите на строителните обекти във Великобритания

Надпреварата за изграждане на жилища във Великобритания доведе до повишение в инцидентите на строителните обекти, това от своя страна води до една инициатива коя цели да намали пропуските относно безопасността на труда.

Имаше 42 смъртни случаи на британски строителни обекти през 2013 г., с 5,000 сериозно ранени. Въпреки, че през 2014 година нямаше офицялни данни, тази цифра се очаква да нарасне. Има общо мнение на строителите, че възстановяването на пазара на жилища води до увеличаването на натиска върху строителите и техните ръководители. Недостига на квалифицирани работници види до отлагания в планирането.

„Самият обем на работа започва да тества индустрията, с фирми и персонал, работещ неуморно, за да ускори темпото на производство и справянето с жилищната криза“, каза Роб Перинс, Berkeley Group управляващ директор в Berkeley Group.

„Индустрията налага да се работи с по-малко опитни хора, които говорят на различни езици, това по своята същност крие известна доза риск. “

Г-н Перинс казва, че в Berkeley работят 13 000 души на различните строителни обекти всеки ден, в сравнение с 4000 през 2009 г. От тези работници, 3000 са седмични подизпълнители, които са нови за обектите и изискващи индукции за здраве и безопасност. Във вторник групата стартира иновационен фонд, инициатива струваща 2 милиона паунда, за да се справи с пропуските на работното място, като ще се предлагат стипендии за физически лица, фирми и университети с идеи за това как да се подобри информираността и стандартите на строителни обекти.
„Ние трябва да направим нещо различно за промишлеността, имайки в предвид, че се опитваме да удвоим сегашното ниво на производство. Трябва да променим културата и подобряване на достъпа до образованието заедно с това трябва да се повиши и квалификацията. “

Строителния съюз Ucatt, публикува анкета миналия месец, в която повече от половината от работниците са заявили, че са загрижени, че не е имало повишаване на безопасността на обектите през изминалата година.

Очаква се в близко бъдеще да се вземат сериозни мерки за решаването на този проблем!

Вашият коментар