Започва строителството на Американски център в Бирма

Министерството на виншните работи на Сащ за почва изграждането на нов Американски център в Рангун, Бирма.

В продължение на десетилетия, стария Американския център в Рангун служи за насърчаване на ценностите на хора спрямо хора и връзката между САЩ и Бирма. През последните години, чрез своята библиотека и безброй програми, Центъра обяснява на хиляди бирманци какво са принципите на демокрацията и на стойността на правата на човека Основна цел е изучаване на английски език, хората в Бирма не информират за американската политика, общество и култура.

Новият център ще продължи с тези дейности, както и с предлагане на модерна платформа за подпомагане на хората, ангажирани в продължаващия процес на реформи в страната. Новият център ще бъде домакин на програми и инициативи, които насърчават ключови теми от решаващо значение за прехода на Бирма, включително национално помирение и овластяване на гражданското общество.

Проектът ще предложи ново образование и аутрич съоръжение, разположено в Рангун. Съоръжението ще покаже многофункционална зала с 140-места, класни стаи и библиотека за печатни и електронни медии. Проектът се очаква да бъде завършен през 2016 г.

Мисията на OBO е да осигури безопасни, сигурни и функционални съоръжения, които да представляват правителството на САЩ, това е една от основните цели на външната политика на САЩ. Тези съоръжения трябва да представляват американските ценности, както и да и да покажат най-доброто от американската архитектура, инженерство, технология, устойчивост, изкуство, култура, и изпълнение на строителството.

Вашият коментар