Бизнес училище започва строителството на нова сграда

Бизнес училището в Барклей потвърди, че е взело решение да изпълни много милионен проект, който включва изграждането на нова училищна сграда. Проекта трябва да приключи следващата година.

В новата сграда ще има само класни стаи, сградата ще бъде предназначена да адаптира учениците към новите образователни технологии и обучения. Структурата ще бъде шестетажна и ще се простира на близо 80 000 квадратни метра, по план сградата трябва да бъде завършена през есента на 2016 г. и ще струва около $ 60 милиона.

„Целта на новото съоръжение е да създадем най-добрите и най-актуалните условия за нашите студенти“, каза Рич Лайнс, декан на училището, в комюнике. „Това е всичко за тях.“

Майкал Маклей който е помощник-декан в бизнес училището, заяви че в момента бизнес училището е ограничено от малките и тесни класни стаи, които съществуват от откриването на училището през 1995 г.а в същото време по новите програми се приемат все повече студенти.

През 1995 г., когато е открито училището, е имало 1300 записани учениц. Двадесет години по-късно, има около 2200 студенти, приети по програми. Маклейн заяви, че проектът предвижда да даде на училището възможност да се развива.

Осем големи лекционни зали в стъпаловидна форма ще има в новата сграда, по-голямата част от класните стаи ще имат подвижни маси и дори подвижни стени, които ще позволяват на учениците да се адаптират, каза Макклелън. Освен класните стаи новата сграда ще разполага и с кафене маси и столове на открито.

Проектът, който ще струва около $ 60,0 милиона, е финансиран изцяло от възпитаници и приятели на бизнес училището.

Вашият коментар